CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

vineri, 2 martie 2012

Pulpe crocante

 Aceasta reteta (de fapt reteta era cu aripioare) am vazut-o pe TV Paprika, nu mai retin cum se numea emisiunea(parca, Toata Familia in Bucatarie), dar am incercat sa o fac si eu. A rezultat o reteta minunata, simpla.
Se iau bucatile de pulpite/ciocanele/aripioare(eu am fiert pulpitele, iar din zeama rezultata am facut supa de galuste) si se tavalesc in ou batut intr-un castron mai adanc. Separat , intr-un alt castron am adaugat faina, pesmet, susan(data viitoare voi adauga mai mult) si usturoi tocat marunt(am pus ingredientele ochiometric) pe care le-am omogenizat pe toate foarte bine. Am luat fiecare pulpita care a fost "scaldata" in ou si am tavalit-o prin amestecul de faina+pesmet_susan si usturoi. Fiecare pulpita am pus-o in tava pe hartie de copt si am introdus tava in cuptorul preincalzit timp de 30/40 min la foc mediu. Sa aveti pofta!

OBS: adaugati sare in amestecul de faina,pesmet, susan si usturoi, daca uitati, presarati sare peste carne inainte de a introudce la cuptor.Daca folositi pulpe, as recomanda inainte sa le fierbeti sau sa le crestati inainte.

Inghetata de vanilie

 O inghetata cremoasa si aromata.
 Reteta am luat-o de pa culinar postat de GeladumiAICI
Pe scurt, va trebuie oua(4),zahar(150), frisca lichida(200ml) si esenta. Eu am injumatatit cantitatile, am batut oualele cu zaharul timp de 20 min. pana si-au triplat volumul si au devenit cremoase. Separat, frisca lichida am batuta-o cu telul para nu foarte tare, sa fie spumoasa. Am adaugat esenta in frisca si am incorporat-o in oualele batute bine. Am omogenizat totul usor cu o lingura de lemn. Din aceasta compozitie puteti sa luati o cantitate si sa o omogenizati cu ness dizolvat in lichior, esenta, etc sau puteti adauga fructe. Orice varianta alegeti, este foarte delicioasa.