CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

luni, 1 martie 2010

Tort Maseluta




Tortul inainte de a fi imbracat in pasta de zahar. Compozitia tortului este la fel ca la tortul Georgianei. Se pare ca perusul meu Cici, este incantat!


Prajitura Magdalena (de post)


Reteta este luata din revista "Libertatea pt. femei- nr.1 2010"

Ingrediente: 20 linguri ulei; 20 linguri apa; o cana zahar; doua cani faina; 8 linguri gem (eu am pus visine combinat cu gutui); 150 gr nuci maruntite; 1 plic parf copt; o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie; 3/4 linguri cacao; esenta de rom/vanilie; praf scortisoara.

Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca bine uleiul cu zaharul si apa. Apoi se adauga gemul si faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se omogenizeaza in continuare nucile, bicarbonatul stins cu zeama de la lamaie, esenta de rom, scortisoara si praful de sare. Toata aceasta compozitie se pune intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina cca. 30 min. la cuptor. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra sau se glazureaza cu ciocolata amaruie si bucati de nuca.

este foarte aromata si gustoasa. Pofta buna!