CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Tort botez Luca




 Compozitia tortului: blat simplu de pandispan insiropat, crema ganache de ciocolata cu nuci si aromatizata cu lichior (200 gr ciocolata cu lapte si 200 gr ciocolata amaruie le-am topit impreuna cu 400 ml frisca lichida. Dupa ce le-am omogenizat am adaugat lichior, ness si putina esenta de rom. Compozitia a stat la frigider pana a doua zi, dupa care am mixat-o foarte bine pana si-a dublat volumul, apoi am adaugat nuci macinate.) si crema de lamaie cu portocala(pe bain marie am batut spuma 4 oua intregi cu 150 gr zahar, coaja si zeama de la o lamaie si coaja si zeama de la o portocala. Cand compozitia s-a ingrosat am lasat-o sa se raceasca. In aceasta compozitie am adaugat 10 gr gelatina hidratata si topita si 400 ml frisca batuta bine).
Tortul este imbracat in pasta de zahar, la fel si ornamentele.