CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

sâmbătă, 29 mai 2010

Tort de capsuni si caise

Gustos, racoros si simplu de executat...............


...........blat simplu de cacao (puteti folosi blat de pandispan, ori blat cumparat, ori biscuiti sau piscoturi insiropati in orice suc doriti); la crema
 ingredientele sunt urmatoarele: 250gr. mascarpone, 2 pliculete de gelatina DrO(20 gr),100/150 gr. zahar pudra, 400 gr iaurt simplu, ori cu fructe, 300/400 ml frisca batuta bine si fructe de care doriti aprox. 400 gr (eu am folosit capsuni  si caise cubulete; se pun deoparte cateva fructe pt ornat).
Se pune gelatina la hidratat, dupa care se mixeaza foarte bine intr-un castron/bol mascarponele, se adauga apoi iaurtul cu zaharul (dupa gust se poate adauga mai mult, depinde de ce fel de iaurt folositi), apoi adaugati gelatina care in prealabil s-a topit pe foc pana in punctul de fierbere, dupa care se adauga fructele omogenizandu-le cu o lingura sau tel, iar la sfarsit se incorporeaza frisca batuta bine.Intr-o forma de tort, se adauga un strat de blat, crema, inca un strat de blat (puteti sa adaugati cate straturi de blat doriti sau sa lasati numai baza cu blat) si iarasi crema. Deasupra se mai adauga cateva fructe tocate maruntel, iar peste ele se adauga un jeleu facut dintr-un plic de Tort Gelee rosu de la Dr. O.......

.........iar acum va invit la o portie ........ pupici!