CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

duminică, 6 noiembrie 2011

Paine de casa impletita in 4 si 5(nepost)

 Nimic nu se compara cu mirosul unei paini fierbinti scoase din cuptor care te indeamna sa rupi din ea si sa o savurezi cu pofta!

De data aceasta am inlocuit apa cu laptele si mi-a rezultat o painica mai pufoasa.
Ingredientele pt. 2 paini in tavi de cozonac: 1 kg de faina, o lingura sau 2 de sare, depinde cat de sarata o doriti, o lingura zahar toc, drojdie un cub, putin ulei pentru ungerea mainilor in timp ce framantam, o lingura de otet si aproximativ 500 ml lapte cald.
Intr-un lighean mai marisor punem faina, iar in ea omogenizam sarea. Intr-o cescuta, adaugam putin lapte cald, drojdia sfaramata, iar deasupra punem zaharul tos.Dupa vreo 5/10 min., lasam sa se ridice la suprafata drojdia, adica face bulbuci si turnam compozitia in mijlocul fainii si mai lasam asa sa se mai umfle drojdia inca vreo 10 min.Apoi adaugam otetul si incepem sa framantam adaugand din cand in cand laptele ramas si mainile sa le avem mereu unse cu ulei. Trebuie sa avem o coca nelipicioasa si molcuta. Lasam 1h sa creasca coca. Dupa ce coca a crescut frumos, o impartim ochiometric in 2 parti, cat de cat egale, iar fiecare parte o impratim: una in 4 suluri, iar cealalta in 5 suluri. Incepem sa le impletim si le adaugam in forme de cozonac in care am adaugat hartie de copt. Dupa 20 min. cand painicile au mai crescut in forma, le ungem cu putin lapte si zahar. Le introducem in cuptorul preincalzit. Dupa ce s-au rumenit frumos, le ungem cu ulei si le acoperim cu un prosop curat pt. 10 min., astfel vom avea o coaja pufoasa.
Pofta mare!