CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

luni, 21 martie 2011

Prajitura de post imbracat in plastelina de ciocolata



 Prajitura de post delicioasa!
Blatul de post facut din apa, zahar, ulei, se amesteca foarte bine, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt si o lingura de amidon pana ne iese ca o smantana mai grosuta.Deasupra am adaugat niste stafide. Este un blat ca si de negresa de post, doar ca nu am adaugat cacao, gem sau nuca.
Crema: 450 ml suc de portocale fara acid, se pune pe foc si se adauga un pliculet de budinca de ciocolata cu putin zahar (exact cum scrie pe instructiunile de pe plicul de budinca). Dupa ce s-a facut budinca, se lasa la racit. Separat de spumeaza 250 gr de margarina Unirea cu 2 linguri zahar, in ea se adauga lingura cu lingura budinca racita, omogenizand bine dupa fiecare.Crema are un gust acrisor, datorita sucului de portocale.
Ansamblare: blatul eu l-am copt in 2 tavi dreptunghiulare; am taiat pe lung fiecare blat, astfel mi-au rezultat 4 fasii dreptunghiulare de blat. Se ansambleaza blat, crema, blat, crema, blat, crema, blat, iar la sfarsit se imbraca cu crema toata prajiturica. Se lasa la rece 2 ore sau pana a doua zi.
Plastelina de ciocolata am luat-o de pe blog-ul Giovannei, eu folosint ciocolata cuvertura.
Desi pare putina crema intre straturile de blat, va spun ca este suficient atunci cand se gusta. Pofta buna!