CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

miercuri, 13 octombrie 2010



Tort Festiv, reteta luata din Click Pofta Buna, nr 10/octombrie 2009 


 Reteta o voi scrie exact ca in revista, iar ce este scris in paranteza sunt cantitatile folosite de mine, deoarece mi s-a parut cantitatea de crema prea multa in comparatie cu blatul.
Aluatul: 7 oua, 7 linguri zahar pudra, 5 linguri faina(si 1 plic praf copt am mai adaugat eu in faina), 2 cani miez de nuca (1 cana) si eu am mai adaugat si lichior de ciocolata.
Mod de preparare: Bati albusurile spuma cu putina sare, se adauga zaharul pudra dupa ce spuma este tare. Cand zaharul s-a omogenizat in albusul batut spuma se adauga pe rand galbenusurile, apoi nuca macinata, lichiorul, iar la sfarsit se incorporeaza faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tort si se da la cuptorul incins, cca 25/30 min.Blatul este gata cand introducem o scobitoare in el si iese curata, apoi se lasa la rece.
Crema: 5 oua, 5 linguri lapte praf, 10 linguri zahar (am adaugat doar 5 linguri eu), 1 esenta portocale (esenta vanilie), 1 litru frisca vegetala (500 ml frisca  vegetala meggle), 3 plicuri gelatina (1 plic gelatina si a fost suficient).
Mod de preparare: fierbi la bain-marie ouale cu zaharul si laptele praf pana se ingroasa. Pui la inmuiat gelatina in 50 ml apa rece sa se hidrateze(10 min.) apoi o topesti pana la punctul de fierbere si o adaugi in crema de mai sus impreuna cu esenta. Frisca se bate foarte bine si se adauga cremei cand este rece.
Siropul: 250 ml apa (350 ml), 250 zahar (200 zahar) si esenta. Toate se pun pe foc si se lasa la fiert pana se ingroasa siropul, apoi se lasa la racit.
Pt. ornare: o cana nuca macinata si un pic de crema pusa deoparte pt. imbracarea tortului.
Pofta buna.!

Tort vesel

Tort ornat cu frisca, covorasul de iarba inclusiv firicelele de iarba sunt din pasta de lapte praf, iar florile din pasta de zahar, blat simplu de pandispan si crema de capsuni.