CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

miercuri, 12 octombrie 2011

Prajitura cu mere si frisca

 O prajitura usor acrisoara. blatul este identic cum am facut checul mai jos, dar sa scriu reteta cum am facut aceasta prajiturica, care merge foarte bine si neornata cu frisca.
Blatul: 6 oua separate. Am batut albusurile spuma, am adaugat 12 linguri de zahar pudra treptat, dupa care galbenusurile treptat mixand bine dupa fiecare, iar la urma 12 linguri de ulei adaugat treptat, iar din acest punct ne oprim cu mixerul. Adaugam 12 linguri de faina amestecate cu praf de copt treptat in compozitie amestecand usor cu o lingura de lemn pt a nu distruge compozitia cremoasa a albusurilor. Dupa ce am terminat de omogenizat si faina, adaugam jumatate de compozitie intr-o tava in care am pus hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Introducem tava la cuptor 10 min.
 Intre timp, pregatim merele, puteti sa le taiati cuburi si sa le tavailiti prin zahar si scortisoara, ori le dati pe razatoarea cea mare si le caliti in putin ulei si zahar, iar la final adaugati scortisoara si lasati compozitia sa se raceasca.
Scoatem tava cu blatul din cuptor si adaugam compozitia de mere cu manuta, apoi peste ele adaugam restul de compozitie de blat(eu am adaugat in aceasta jumatate de compozitie putin ness dizolvat in esenta de rom si cateva nuci macinate) si introducem din nou tava la cuptor aprox. 20/30 min, faceti testul scobitorii. Dupa ce se raceste prajitura, se orneaza dupa preferinta, cu frisca, glazura, etc.
Pofta mare si pupici.