CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

joi, 6 februarie 2014

Tortul meu

 Tort cu blat pandispan, crema diplomat cu gem de prune si crema de ciocolata cu lapte. Ornat cu pasta de zahar.
 RETETA:
blat pandispan:
ingrediente: 6 oua, 6 linguri ulei, 6 linguri zahar si 6 linguri faina
procedeu: intr-un bol se mixeaza la viteza mare 6 oua cu 6 linguri zahar si un varf de cutit de sare. Cand compozitia isi dubleaza volumul se adauga treptat uleiul, apoi faina lingura dupa lingura si se opreste mixarea. Compozitia se toarna intr-o tava si se da la cuptor la nivel minim timp de 20-40 min., depinde de cuptor.
crema diplomat:
ingrediente: 4 oua, 10 linguri zahar, 500 ml lapte, 500 ml frisca lichida, gem de prune(de care doriti) si 20 gr gelatina
procedeu: pe foc la bain-marie sau intr-o craticioara de tuci/teflon se omogenizeaza cele 4 oua cu zaharul, iar dupa ce s-a topit zaharul se adauga si laptele. Se amesteca pe foc pana cand incepe usor sa se ingroase, atentie: sa nu se branzeasca. Cand crema este la temperatura camerei se adauga 4/6 linguri de gem, apoi gelatina(cele 20 gr de gelatina se hidrateaza cu 100ml apa rece timp de 10/15 minute dupa care se topeste usor/treptat) si frisca (frisca lichida;eu am folosit Meggle; se mixeaza pana devine pufoasa si destul de ferma)

crema de ciocolata cu lapte:
ingrediente: 100 gr ciocolata cu lapte (de care va place la gust), 500 ml lapte, 4 linguri zahar, 5 gr gelatina si 4 linguri cu varf de faina
procedeu: intr-o craticioara pe foc se adauga 250 ml lapte cu ciocolata bucatele pana se topeste, apoi se adauga restul de lapte care a fost omogenizat cu faina si zaharul(pt a nu face cocoloase se amesteca cu o lingura de lemn faina cu laptele ca la ness). Se amesteca crema pe foc cu telul pana cand incepe sa se ingroase, ca la budinca. Nu va speriati ca este usor fluida, incercati sa luati putina crema cu lingurita si lasati-o sa se raceasca, veti obs cum crema este ferma, nu curge. Cand crema este la temperatura camerei se adauga gelatina hidratata(5 gr gelatina se hidrateaza cu 50 ml apa rece timp de 10/15 min. dupa care se topeste treptat.).

Ansamblare: blat uns cu gem de prune, crema diplomat, crema de ciocolata cu lapte, iar blat, crema diplomat, etc.