CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

joi, 14 iulie 2011

Crema de vanilie

 Acest desert atat de fin il am de la o doamna pe nume Isabela. Este un desert care se face la fel ca si crema de zahar ars, doar ca se face numai cu aroma de vanilie.
Ingrediente: 8 oua, 8 linguri zahar, 1 litru lapte, esenta de vanilie, 2 pliculete zahar vanilinat, iar separat aproximativ 150 gr de zahar pt ars. Se mixeaza spuma ouale cu zaharul, si zaharul vanilinat, iar la final se adauga laptele treptat cu esenta de vanilie. In cratita in care se face crema de vanilie in ea se caramelizeaza zaharul pana devine auriu, iar cu el se tapeteaza peretii cratitei sau tavii in care se face acest desert. Peste zaharul caramelizat se toarna laptele batut bine cu ouale, esenta si zaharul. Cratita/tava se pune intr-o alta cratita umpluta pana la jumatate cu apa fierbinte (adica la bain-marie) si se introduce la cuptorul preincalzit cca 30-40 min. Dupa ce compozitia s-a inchegat, se lasa asa pana se raceste complet, apoi se rastoarna pe un platou si se serveste. Pofta mare!