CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

marți, 19 iunie 2012

Prajitura cu mousse de capsuni

 O prajitura cu un gust intens de capsuni.
Blat de pandispan pufos pe care l-am insiropat usor, iar partea de jos a blatului l-am uns cu gem de capsuni, apoi am adaugat mouss-ul de capsuni: aprox. 1 kg de capsuni se spala si se taie cubulete. Se pun capsunile intr-o craticioara cu 5/6 linguri zahar(dupa gust) si se lasa pe foc pana se ingroasa putin sosul pe care il lasa zaharul(un fel de gem). Intr-o alta craticioara am batut spuma la bain-marie pana s-a ingrosat ca o smantana 2 oua intregi cu 4 linguri zahar si 100 ml lapte. Acest amestec cand a devenit la temperatura camerei l-am omogenizat cu capsunile. In aceasta compozitie am adaugat 20 gr gelatina hidratata si topita, apoi am omogenizat cu 250 ml frisca batuta nu foarte tare. Peste mouss am adaugat al doilea blat, am ornat cu putina frisca amestecata cu gem de capsuni si sticks-uri umplute cu capsuni. Pofta mare!