CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

miercuri, 19 februarie 2014

Tort Steaua (Florin)

 Tort emblema Steaua-Bucuresti cu crema de budinca de ciocolata alba cu zmeura si budinca de cacao, blat pandispan si ornat cu pasta de zahar si frisca.
 Budinca de ciocolata alba: 100 gr ciocolata alba, 1 litru lapte, 5 gr gelatina si 8 linguri faina. Pe foc se adauga ciocolata patratele cu 500 ml lapte pana se topeste ciocolata, apoi se adauga restul de lapte care a fost omogenizat cu faina. Se lasa pe foc amestecand cu telul pana se ingroasa. Dupa gust, se mai poate adauga si 2/4 linguri zahar. Cand budica este la temperatura camerei se adauga gelatina histratata. Daca doriti sa renuntati la gelatina, puteti adauga unt cuburi sau frisca batuta bine.

Budinca de ciocolata: 2 oua, 6 linguri zahar, 3/4 linguri cacao, 8 linguri faina,1 litru lapte si 5 gr gelatina. Pe foc se omogenizeaza oualele cu zaharul si 500 ml lapte. Restul de lapte se omogenizeaza cu faina si cacao care se adauga in compozitia de pe foc.Cand se ingroasa se ia de pe foc si se lasa la racit, apoi se adauga gelatina hidratata.