CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

duminică, 18 martie 2012

Pizza de post

 O pizza delicioasa chiar daca este de post.Va vine sa credeti?
Coca: intr-un catron am adaugat 1 kg de faina cernuta, 2 pliculete de praf copt, iar separat intr-o cana cu apa calduta am adaugat 10 gr de drojdie proaspata cu putin zahar tos. Dupa ce drojdia a facut spuma, am adaugat-o in faina cu praful de copt, am inceput sa framant adaugand treptat putin otet si apa. Mi-a rezultat o coca ca de paine.La final am framantat cu mainile unse cu ulei. Am lasat coca 10 minute deoparte, timp in care am pregatit ingredientele la indemana: am taiat rondele cremvustii de post, am pregatit maslinele, porumbul dulce, branza tofu de post si cascavalul, ciupercutele si sosul (intr-un castron am adaugat o lingura de bulion, oregano, rozmarin, menta, mujdei si putina apa cat sa imi iasa un sos gros).
In tava in care urmeaza sa facem pizza, am presarat putina faina si am adaugat foaia de coca subtirica. Am uns foaia cu sosul gros de rosii si condimente, apoi am presarat ciupercutele, maslinele, cremvustii, porumbul, apoi am ras branza si cascavalul deasupra, se tine pizza in cuptor 10/15 min. Este pufoasa si gustoasa, am facut 4 tavi de aragaz. Nimeni nu credea ca este de post. Pofta buna!


Negresa de post cu glazura

 Reteta am gasit-o pe blog-ul Bucataresele Vesele AICI
Am facut glazura mai moale pt ca am vrut sa insiropez Negresa. A rezultat o prajitura gustoasa cu un gust intens de cacao si pufoasa. Nimeni nu si-a dat seama ca este de post.


Briose cu fructe de padure

 O reteta foarte practica si gustoasa. Reteta am vazut-o pe Tv Paprika.
Masuratoarea la aceasta reteta este cana sau cescuta de cafea. Intr-un castron adaugam intai ingredientele uscate: 2cani si jumatate de faina, 1 cana zahar pudra si o lingurita praf copt.Omogenizam bine si facem o gropita in care adaugam ingredientele lichide: o jumatate cana de ulei, o jumatate cana de lapte, 1 ou si esenta de vanilie. Se amesteca totul foarte bine cu o lingura de lemn, apoi adaugam 200/300 gr fructe congelate. Luam cu lingura din compozitie si punem in tava de briose pe hartiute. Dam la cuptor la foc mediu, 30/35 min.