CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

luni, 7 mai 2012

Prajitura cu crema caramel si crema diplomat cu visine

 Prajiturica are blat de pandispan de cacao insiropat, crema de caramel(luat de pe blog-ul Lissei): 10 linguri zahar se caramelizeaza si se stinge cu 200 ml lapte cald. se freaca 3 galbenusuri cu o lingura de amidon si se incorporeza in amestecul de caramel. Crema se tine pe foc pana se ingroasa. Se lasa la racit si se incorporeza cu 200 ml frisca batuta bine. Aceasta crema se intinde peste blat si se da tava la frigider pana adaugam cealalta crema.
OBS: se poate adauga si oua intregi omogenizate cu 2/3 linguri faina(daca nu aveti amidon), dar inainte de a adauga frisca batuta bine, adauagati 5 gr gelatina hidratata si topita.
Crema diplomat (luat tot de pe blog-ul Lissei): 2 oua intregi cu 8 linguri zahar se bat pe bain-marie pana se topeste zahar, apoi se adauga 250 ml lapte si se amesteca pe foc pana se ingroasa ca o smantana. Cand crema se raceste se adauga 10 gr. gelatina hidratata si topita, iar la final 250 ml frisca batuta bine. am adaugat in crema visine din compot. Aceasta crema am intins-o peste stratul de crema caramel si am ornat cu cate o visina. O prajiturica dulce acrisoara.