vineri, 27 februarie 2009
Rulade dulci
Gogosi pufoase
sectiunea
reteta gogosi(luata de pe culinar.ro)
reteta gogosi(luata de pe culinar.ro)
- 500 gr faina
- 150 ml lapte caldut
- 2 linguri zahar si 2 pliculete zahar vanilinat
- 25 gr. drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie de la Dr. Oetker
- 2 oua + 1 galbenus
- un praf de sare
Mere coapte
sectiunea marului
- Merele se curata de coaja, se scobesc inauntru pt. a scoate miezul, se tapeteaza inauntru cu scortisoara si se umplu cu gem(de orice fel, de prune, piersici, gutui, ce aveti prin casa). Se pun merele intr-o tava unsa cu ulei si se baga la cuptor pt. cca. 20/25 minute. Se scot si se rade deasupra ciocolata neagra si alba si se mai introduc in cuptor pt. inca 5 minute. Se servesc reci.Pofta Buna!
Rulade din blat de ecler
- Rulade din blat de ecler cu umpluturi diversificate
- o cana de apa
- o cana faina
- o lingura de sare
- 4 oua
- jumatate pachet de margarina UNIREA
Aceasta compozitie se intinde pe toata suprafata tavii cu hartie pergament sau tava poate fi unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se da la cuptor cca. 15/20 minute. Din cand in cand se mai verifica coca si se inteapa atunci cand face cocoloase, umflaturi. Cand blatul este gata, se pune pe masa se umple cu branza amestecata cu smantana si cascaval ras si marar sau simplu. Se mai poate umple rulada cu pateu de ficat, smantana amestecata cu branza si feliute de sunculite, totul ramane la imaginatia dumneavoastra. Se ruleaza si se tine la loc racoros invelit in folie. Inainte de servire se scoate folia de pe rulada si se mai lasa 20 minute pt a se usca puti blatul si a putea fi sectionat usor. Pofta Buna!
Rulada
Diverse ornamente
Reteta pastei din zahar(luata de pe forumul culinar.ro):
- 5 gr. gelatina pusa la inmuiat cu apa atat cat sa o acopere
- o lingura de miere de albine
- 5/6 linguri amidon amestecat cu 300/400 gr. zahar pudra
Abonați-vă la:
Postări (Atom)