vineri, 18 martie 2011
Briose invelite in ciocolata
Briose delicioase si pufoase imbracate in plastelina de ciocolata alba si neagra.
Reteta de briose o gasiti AICI, pe blog-ul Dorei-Muffins a la Dora
Reteta plastelinei de ciocolata alba o gasiti AICI pe blog-ul Giovannei
Reteta plastelinei de ciocolata neagra, o gasiti AICI pe blog-ul Giovannei
Alba ca zapada si piticii (ornament)
ornamentele sunt facute din pasta de lapte praf(intr-un bol se adauga miere de albine calduta, peste ea se adauga treptat lapte praf (eu am folosit Raraul), se framanta pana devine ca o plastelina si se mai adauga in timpul framantarii si 2/3 linguri amidon alimentar)
Inimioara glazurata
Blat negresa, crema este facuta in felul urmator: 4 oua impreuna cu 150 gr zahar se pun pe foc la bain-marie. Cand aceasta crema se leaga, devine spumoasa si grosuta, se adauga piureul de la 4 banane medii(bananele le-am pisat cu furculita, fiind mai coapte) si piureul de la fructe de padure(dupe ce le-am decongelat, fructele de padure le-am dat prin blender si le-am incalzit putin pe foc cu o lingura de zahar pentru a se ingrosa si a nu a mai ramane zeama). La aceasta crema am adaugat 250 ml frisca batuta foarte bine. Crema rezultata am adaugat-o intre 2 blaturi si am imbracat tortul. Deasupra am pus glazura de la dr. Oetker de ciocolata si caramel, apoi am ornat cu floricele naturale. Pupici.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)