CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

miercuri, 13 mai 2009

Prajitura de ciocolata





Ingrediente blat:
- 16 linguri de faina; 16 linguri zahar pudra; 2 plicuri praf copt; 4 linguri cacao, 3 oua mari (sau 4 mici); 12 linguri lapte, esenta rom si 12 linguri ulei.
Se amesteca cu o lingura ingredientele uscate intr-un castron (faina+zaharul pudra+praful de copt+cacao), apoi adaugam ouale si laptele si amestecam cu lingura pana se omogenizeaza totul. La sfarsit adaugam uleiul si esenta de rom si continuam sa amestecam. Se toarna aceasta compozitie intr-o tava pe hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se lasa la copt aprox. 25-30 min. Pana trece proba scobitorii.
Sfat: se poate face acest blat si fara cacao si se pot adauga nuci sau fructe confiate.
Ingrediente crema:
-200 gr frisca lichida (smantana dulce)
- 200 gr ciocolata menaj sau cuvertura
Ciocolata menaj se topeste la microunde sau bain-marie si frisca lichida se incalzeste pana in punctul de fierbere. Se omogenizeaza ciocolata topita cu frisca lichida, iar cand este rece se pune in frigider pt cca. 1 ora sau peste noapte. Se scoate rece din frigider aceasta crema si se mixeaza pana isi deschide culoarea si isi dubleaza cantitatea. Se poate adauga in ea nuci maruntite, putina cafea si cacao.