CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

sâmbătă, 5 mai 2012

Prajitura cu cacao si capsuni


 O prajiturica gustoasa si usor racoroasa.
Blat simplu de pandispan insiropat, crema de cacao: am batut 4 oua intregi cu 150 gr zahar la bain-marie pana s-a ingrosat, am luat craticioara de pe foc si am adaugat cacao, apoi am lasat crema sa se raceasca. Separat am batut spuma 200 gr unt care l-am adaugat treptat, lingura cu lingura in crema de cacao(cand crema de cacao este rece am mixat-o iar in ea adaug o lingura de unt batut spuma si mixez foarte bine, asa procedez cu fiecare lingura adaugat de unt pana termin cantitatea). Crema de capsuni: aproximativ 1 kg de capsuni se spala bine si se adauga intr-o craticioara pe foc cu 200 gr zahar. se lasa pe foc amestecand din cand in cand pana se ingroasa; ca la gem. Daca compozitia e moale sau doriti sa o lasati sa fie mai lichida, adaugati 5 sau 10 gr de gelatina hidratata si topita.
Blatul l-am taiat pe din doua si l-am insiropat, apoi am adaugat crema de cacao si crema de capsuni, apoi se adauga celalat blat. Deasupra am ornat cu putina ciocolata cu lapte topita si miez de nuca macinat fin..