Modalitate de executie: intr-o craticioara se adauga o cana de zahar si se pune la caramelizat. Intre timp, intr-un bol se adauga 7 oua cu 7 linguri de zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie si rom, se mixeaza totul foarte bine. Apoi se adauga in compozitie 2 linguri de amidon care au fost omogenizate cu cateva linguri de lapte ca la ness si se adauga in compozitia de oua, dupa ce se amesteca totul se adauga laptele, aproximativ 1 litru(900 ml). Aceasta compozitie se toarna in cratita unde s-a caramelizat zaharul si se baga totul la cuptorul bine incins.
Intre timp se face un blat din 4 oua: se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu un varf de sare intr-un bol, in alt bol se mixeaza galbenusurile cu 4 linguri de zahar pudra, se adauga apoi 2 linguri de faina cu 2 linguri de cacao si un pliculet praf copt, care toate acestea se omogenizeaza si se toarna in compozitia de galbenusuri, apoi se mai adauga si esenta de rom. La sfarsit, se adauga albusurile batute spuma si se omogenizeaza cu o paleta sau lingura de lemn. Aceasta compozitie de blat se adauga in crema de zahar ars dupa ce a stat in cuptor 20/25 min, se toarna blatul de cacao si se mai lasa inca 15/20 min la cuptor. Dupa ce se verifica cu scobitoarea ca blatul s-a facut, se rastoarna cratita pe un platou/farfurie mai mare si se pune la racit, de preferat pana a doua zi. Eu nu am mai avut rabdare si cand inca era calduta am ornat tot tortuletul cu frisca batuta bine. Mie mi-a placut foarte mult, mai ales ca nu mi-a iesit asa dulce. Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu