sâmbătă, 5 mai 2012
Prajitura cu cacao si capsuni
O prajiturica gustoasa si usor racoroasa.
Blat simplu de pandispan insiropat, crema de cacao: am batut 4 oua intregi cu 150 gr zahar la bain-marie pana s-a ingrosat, am luat craticioara de pe foc si am adaugat cacao, apoi am lasat crema sa se raceasca. Separat am batut spuma 200 gr unt care l-am adaugat treptat, lingura cu lingura in crema de cacao(cand crema de cacao este rece am mixat-o iar in ea adaug o lingura de unt batut spuma si mixez foarte bine, asa procedez cu fiecare lingura adaugat de unt pana termin cantitatea). Crema de capsuni: aproximativ 1 kg de capsuni se spala bine si se adauga intr-o craticioara pe foc cu 200 gr zahar. se lasa pe foc amestecand din cand in cand pana se ingroasa; ca la gem. Daca compozitia e moale sau doriti sa o lasati sa fie mai lichida, adaugati 5 sau 10 gr de gelatina hidratata si topita.
Blatul l-am taiat pe din doua si l-am insiropat, apoi am adaugat crema de cacao si crema de capsuni, apoi se adauga celalat blat. Deasupra am ornat cu putina ciocolata cu lapte topita si miez de nuca macinat fin..
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
ce combinatie extraordinara! te pup!
Adnia, multumesc pt comentariu, iar aceasta combinatie reuseste sa cucereasca si pe cei mai mofturosi.Sanatate si pupici!
Trimiteți un comentariu