Reteta: (mie mi-a iesit de fiecare data)
ingredientele pt o painica: 300 ml apa cu 600 gr faina (dupa cum observati, solidul este dublul lichidului, iar de aici inmultiti cu 2 sau cu 3, cu cat doriti pt a face cantitate mai mare de coca. Reteta este valabila si pt cornuri, gogosi, etc, bineinteles adaugand la fiecare aromele preferate).De data aceasta am inmultit cu 3 cantitatea, adica intr-un lighean mai mare am adaugat 3 linguri ulei, o lingura zahar, o lingura sare, dupa care am adaugat 1,5 kg faina (restul de 300 gr am oprit pt a mai framanta, spre sfarsit) si deasupra am faramitat drojdie, un cubulet mic. Am mixat totul cu paletele spiralate de la mixer, am mai daugat si o lingura de otet, dupa care am inceput sa framant cu mainile si cu restul de faina pt a omogeniza mai bine (puteti sa mai adaugati un pic de faina daca e prea lipicios, coca trebuie sa nu fie lipicioasa, dar in acelasi timp elastica). Am acoperit ligheanul cu un prosop curat si am lasat o ora la crescut. Dupa ce a crescut frumos coca(puteti lasa si 2 ore) am luat din ea bucati dandu-le forma de painica. O painica am pus-o in forma de cozonac, alta in forma de chec si din restul de coca mi-a mai iesit inca o painica intr-o forma rotunda. Le-am mai lasat la crescut in forma inca 30 min, dupa care le-am uns cu putin ulei si le-am bagat la cuptor pana s-au rumenit frumos. Dupa ce le-am scos din cuptor, le-am uns iar cu putin ulei si le-am acoperit cu prosopul curat inca vreo 15 min. pt a se inmuia coaja. Am taiat fierbinte cateva felii.
OBS: in faina puteti adauga si faina neagra, tarate, malai. De data aceasta eu am adaugat in faina alba si faina neagra si tarate.
luni, 13 decembrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu