CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

La plimbare....






Tort pt. un baietel de 2 anisori.
Compozitie: blat de pandispan simplu si de cacao, crema ganaj de ciocolata cu nuca (am topit la microunde 500 gr ciocolata menaj, iar intr-un ibric am pus la incalzit 450 gr frisca lichida, am omogenizat ciocolata topita cu frisca, am mai adaugat lichior de ciocolata, esenta rom si o lingurita de cafea macinata, dupa ce am omogenizat toate ingredientele am lasat la frigider pana a doua zi, se poate lasa si 4/6 ore, trebuie sa fie compozitia rece si usor intarita. Dupa ce a stat frumos la rece, am mixat-o pana si-a deschis culoarea si si-a dublat volumul, apoi am adaugat nuca macinata) si crema inspirata de pe blog-ul Dorei de la tortul Sweet 17, crema de ricotta cu caise, dar voi scrie cum am facut eu, anume: am facut piure fructele de piersici si necatarine de compot(2 borcane, unul de piersici si altul de nectarine), in acest piure am adaugat 250 gr de mascarpone mixat cu 75 gr zahar pudra, putin suc de lamaie, lichior si 16 gr gelatina hidratata si topita. Dupa ce am omogenizat aceste ingrediente am mai adaugat 400 gr frisca batuta bine. O crema foarte aromata, cremoasa si delicioasa.

3 comentarii:

sanda spunea...

Felicitari ! Imi plac foarte mult torturile tale si faptul ca ai imaginatie . Te-am urmarit si pe Culinar chiar de la primele postari.
Tine-o tot asa !

Ana-Maria spunea...

Multumesc, din pacate nu imi iese totul asa cum imi imaginez, dar incerc sa ma adaptez. Spor in tot ce faci si pupici multi

Anonim spunea...

Cat de frumos ti-a iesti tortul!
Felicitari.
Oare ma poti ajuta sa-mi faci si mie un tort pentru baietelul meu care face luna asta un anisor?
Cum as putea sa iau legatura cu tine?
Eu sunt tot din Constanta!