CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Inimioara roz




 Tortuletul meu inimioara imbracat in frisca, ornat cu 3 crizanteme(daca rasare), cu crema diplomat incadrat in blat de pandispan cu cacao.
Crema diplomat in care eu am folosit cantitati duble: 4 oua, 16 linguri zahar, 550 ml lapte, 20 gr gelatina Dr. Oetker pudra care am hidratat-o in 100 ml apa rece si 450 ml frisca lichida Meggle.
Ouale impreuna cu zaharul si laptele se bat cu telul intr-o craticioara la bain-marie(eu din lipsa laptelui, pt ca nu aveam in casa si deja ma apucasem de crema, am inlocuit laptele cu 350 ml frisca lichida in care am adaugat un iaurt mic danone de caise si 50 ml apa, puteti adauga si iaurt simplu); cand crema se leaga, devine ca o smantana, se ia de pe foc si se lasa la racit. In aceasta crema, care a ajuns la temperatura camerei, se adauga gelatina hidratata si topita.Din aceasta crema un sfert am lasat-o simpla, iar cealalta parte am amestecat-o cu 2 linguri cacao, un pliculet de cappuccino si putina cafea. In fiecare parte am adaugat frisca batuta bine, adica un sfert din cantitatea de frisca am incorporat-o in crema simpla, iar 3 sferturi de frisca am incorporat-o in crema de cacao.
In forma de tort am pus un rand de blat de cacao, jumatate din crema de cacao, apoi jumatate de crema simpla, un strat de ananas din compot fructe, restul de crema simpla, apoi cealalta crema ramasa de cacao si in final blatul de cacao. Se da tortul la frigider pana a doua zi sau cel putin 2 ore. Fiind un tort doar pt casa, ca sa fie ceva dulce pt week-end, am ornat cu frisca ramasa si 3 floricele crizanteme din pasta de lapte praf.
Este usor de facut, gustos si daca ar fi fost simplu cu fructe.

2 comentarii:

bucatariavalentinei spunea...

Arata foarte bine! O sa il trec pe lista pentru o aniversare a casatoriei. Florile sunt perfecte!

Ana-Maria spunea...

Ma bucur ca iti place, pupici si spor la pregatiri