CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

vineri, 19 martie 2010

Ionela (La Multi Ani!)


Tortul imbracat in pasta de zahar, ornat cu royal icing si cu pasta de zahar.

Blat de cacao si crema caramel

Reteta este luata din revista "Libertatea pt. femei- nr.1 2010", am folosit ingrediente duble

Ingrediente blat: 20 linguri ulei; 20 linguri apa; o cana zahar; doua cani faina; 8 linguri gem (eu am pus visine); 150 gr nuci maruntite; 1 plic parf copt; o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie; 3/4 linguri cacao; esenta de rom/vanilie; praf scortisoara.

Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca bine uleiul cu zaharul si apa. Apoi se adauga gemul si faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se omogenizeaza in continuare nucile, bicarbonatul stins cu zeama de la lamaie, esenta de rom, scortisoara si praful de sare. Toata aceasta compozitie se pune intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina cca. 30 min. la cuptor. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra sau se glazureaza cu ciocolata amaruie si bucati de nuca.

Crema de caramel: 500ml lapte, un plic pudding de caramel, 300 ml frisca batuta bine, 2 pliculete de gelatina pusa la hidratat, 2 lingurite ness, 3 linguri zahar si un pliculet de cappuccino. Am pus laptele pe foc; intr-un castron am omogenizat cu putin lapte pliculetul de pudding cu 3 linguri zahar, cu 2 lingurite de ness si pliculetul de cappuccino. Aceasta compozitie am adaugat-o in laptele de pe foc si am amestecat pana a devenit o crema groasa. In aceasta crema, care s-a mai racit putin, am adaugat gelatina hidratata, iar la racirea completa a cremei am adaugat frisca batuta bine.
Ansamblarea tortului: blat de cacao, crema caramel, blat cacao, crema caramel, etc.



0 comentarii: