CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

sâmbătă, 13 februarie 2010

Tort Geo


La Multi Ani Georgiana! Multa sanatate si bucurii!





Reteta pastei de zahar o gasiti AICI

Reteta royal icing o gasiti AICI

Blatul de nuca de cocos (reteta este luata de la TORT MUSETTE, postata de Dora careia ii multumesc, doar ca eu am folosit ingrediente duble): 200 gr faina; 250 gr zahar pudra; 250 gr unt; 100 gr nuca de cocos; 8 oua; 6 linguri lichior; 2 pliculete praf copt.

Mixati untul cu zaharul pana rezulta o spuma. Adaugati galbenusurile unul cate unul, apoi cocosul, dupa care faina amestecat cu praful de copt. Mixati albusurile spuma si adaugatile  impreuna cu lichiorul compozitiei de mai sus. Compozitia trece in cuptor si se verifica cu scobitoarea.

Crema de iaurt cu fructe: 1 plic pudding dr. O cu aroma de frisca; 300 ml lapte; 300 ml iaurt simplu; 1 pliculet gelatina; 200 ml frisca batuta bine  si o cutie de compot fructe/fructe naturale.

Se face budinca asa cum scrie  in instructiuni dar cu cele 300 ml lapte, nu cu 500 ml lapte cum scrie pe plic. Dupa ce am luat de pe foc si se mai raceste compozitia, este suportabila la deget, se adauga cele 300 ml de iaurt, apoi se adauga si gelatina care in prealabil a stat la hidratat si s-a topit pe foc se adauga si fructele scurse bine de zeama. Dupa ce am omogenizat toate aceste ingrediente, adaugam frisca batuta bine. 




Tort imbracat in pasta de zahar si ornat cu royal icing.

0 comentarii: