CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

miercuri, 20 ianuarie 2010

Tort crema ciocolata (pt. casa)



Blat: 6 oua, 6 linguri de faina amestecat cu un pliculet praf de copt, 6 linguri zahar si esenta de vanilie.

Se mixeaza timp de 25/30 min. ouale intregi impreuna cu zaharul pana devine ca o spuma groasa. Apoi, cu lingura se adauga si faina amestecata cu praful de copt.

Aceasta cimpozitie, se pune intr-o forma de tort/tava dreptunghiulara si se da la cuptor timp de 20/25 min (pana trece proba scobitorii). Se stinge aragazul si se lasa blatul inauntru la racit cu usa intredeschisa la aragaz. Dupa ce s-a racit complet se poate taia blatul.


Crema: 600 ml frisca lichida, 700 gr. ciocolata menaj neagra, nuci maruntite, esenta rom sau lichior.

Frisca lichida se incalzeste si se toarna peste ciocolata topita la microunde sau taiata foarte marunt. Se omogenizeaza totul foarte bine si se adauga si esenta sau lichiorul. Aceasta crema se tine la frigider pana a doua zi sau cel putin 2/3 ore. Dupe ce este foarte rece aceasta crema, se mixeaza pana isi deschide culoarea si isi dubleaza volumul, dupa care se adauga nucile maruntite.

Se orneaza cum doriti. Acest tort a fost pt casa, asa ca am ornat la repezeala. 

0 comentarii: