Reteta: Coca compusa din faina, iaurt, 2 oua, sare, drojdie, lapte caldut si ulei. Se pune faina intr-un castron (cat doriti de multa), in mijloc se formeaza o gropita unde se adauga maiaua (un cub de drojdie inmuiata in lapte caldut cu putin zahar), dupa ce se umfla drojdia, se adauga ouale batute bine, iaurtul, putina sare si uleiul, toate la temperatura camerei. Se formeaza o coca care sa nu se lipeasca de manute si se lasa la crescut.
Compozitia de dovleac: se da dovleacul curatat de coaja prin razatoare, se pune pe foc la care se adauga putin ulei si 2 manute de zahar, se lasa pe foc pana ce dovleacul nu mai are apa si este fiert bine. Dupa ce se stinge focul, se adauga nuca macinata si scortisoara, se lasa la racit.
Dupa ce coca a crescut se ia o bucatica si se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei in prealabil, apoi se adauga compozitia de dovleac pe toata suprafata si se ruleaza. Aceasta rulada se aseaza frumos intr-o tava si se mai lasa sa creasca inca 10 min., dupa care se unge la suprafata cu ou si se da la cuptorul bine incins. Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu