CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages - Menu

miercuri, 4 martie 2009

Prajitura de post




sectiune

Prajitura are blat de post, luata de pe culinar.ro si crema de mere cu scortisoara, iar deasupra glazura de ciocolata cu bombonele colorate
Ingrediente pentru blat:
  • 200g faina amestecat cu un pliculet praf de copt, 200 g margarina, 200 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • un plic zahar vanilinat
Se spumeaza margarina la care se adauga zaharul pudra impreuna cu zaharul vanilinat. 
Dupa omogenizare se adauga faina impreuna 
cu praful de copt si nucile. 
Toata aceasta compozitie se pune in cuptorul incins
 pt. 25 - 30 min, pana trece testul scobitorii. 

Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie blatul in doua parti egale. 
Atentie! Blatul este foarte faramicios, are consistenta de biscuiti.

Compozitia de mar (crema)
  • se dau merele curatate de coaja pe razatoarea mare,
  • se pune aceasta compozitie intr-o craticioara la care se mai adauga o lingura ulei si o manuta de zahar.
  • se lasa pe foc pana ce totul este fiert si compozitia este usor cremoasa.
  • La sfarsit, dupa ce se stinge focul,
  • se adauga scortisoara, aproximativ o lingurita, depinde si de cantitatea de mere.
Pofta Buna!

0 comentarii: