sectiune
Prajitura are blat de post, luata de pe culinar.ro si crema de mere cu scortisoara, iar deasupra glazura de ciocolata cu bombonele colorate
Ingrediente pentru blat:
- 200g faina amestecat cu un pliculet praf de copt, 200 g margarina, 200 g zahar pudra
- 100 g nuca macinata
- un plic zahar vanilinat
Dupa omogenizare se adauga faina impreuna
cu praful de copt si nucile.
Toata aceasta compozitie se pune in cuptorul incins
pt. 25 - 30 min, pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie blatul in doua parti egale.
Atentie! Blatul este foarte faramicios, are consistenta de biscuiti.
Compozitia de mar (crema)
- se dau merele curatate de coaja pe razatoarea mare,
- se pune aceasta compozitie intr-o craticioara la care se mai adauga o lingura ulei si o manuta de zahar.
- se lasa pe foc pana ce totul este fiert si compozitia este usor cremoasa.
- La sfarsit, dupa ce se stinge focul,
- se adauga scortisoara, aproximativ o lingurita, depinde si de cantitatea de mere.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu