La multi Ani! multa sanatate si bucurii!Pupici!
Compozitie: blat pantispan de vanilie cu mousse de castane si mousse de lamaie.
- Mousse de castagne (luat de pe blog-ul dorei de la tortul Anamaria, "Mousse de castagne si cacao"), eu voi scrie totusi cum am facut eu: am cumparat un pachet de piure de castane, el in compozitie avand si zahar si putina esenta de rom. Am mixat untul, am adaugat in el 200 gr de frisca batuta bine si un pliculet de cappuccino.
- Mousse de lamaie (tot de la Dora luat de la "Tortul meu de Anul Nou"), voi scrie reteta: 500 frisca lichida, 5 galbenusuri, 3 albusuri, 300 zahar pudra (eu am adaugat doar 200 gr), o cescuta mica de suc de lamaie (gustati, adaugati doar cat este necesar), 2 linguri coaja de lamaie si 12 gr gelatina (eu am adaugat doar 10 gr si a fost suficient). Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza foarte bine pana devin spuma(eu le-am pus pe bain-marie), apoi se adauga treptat sucul de lamaie si coaja. Apoi se adauga gelatina hidtratata, frisca batuta bine, iar la sfarsit se incorporeaza cu lingura de lemn albusurile batute bine. Este o crema fina, delicioasa! Cateva poze cu piureul de castane pe care il gasiti in supermarket-uri langa aluaturile de placinta, foietaj, pungi cu fructe congelate.
- Tortul este imbracat in pasta de zahar.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu