reteta o am de pe culinar de la Geladumi scrisa in topicul "ce dulciuri gatim astazi" pe forum. Eu voi scrie cum am procedat eu: blatul: 4 oua intregi mixate foarte bine cu 4 linguri zahar pana se face spuma, apoi am adaugat in timpul mixarii 4 linguri ulei treptat. Cu o lingura de lemn am amestecat 6 linguri de faina adaugate treptat cu miscari de jos in sus, usor. Compozitia am adaugat-o la cuptor aprox. 20/25 min, verificati cu o scobitoare.
Crema: un pahar mare de iaurt de capsuni(de preferat ar fi sa fie iaurt simplu) in care am adaugat 10 gelatina(hidratata si dizolvata apoi pe foc cu grija), apoi cateva prune taiate cuburi pe care le-am adaugat intai intr-o craticioara in care am adaugat 3 linguri de zahar si o lingurita de unt pt a se carameliza, iar la sfarsit am stropit prunele cu putina esenta de rom si le-am adaugat apoi in crema de iaurt cu gelatina, iar la sfarsit am adaugat 400 ml frisca batuta foarte bine. Din siropul ramas de la caramelizarea prunelor am mai adaugat apa si am insiropat blaturile. Un deliciu de tort, aromat si atat de cremos.Pupici
sâmbătă, 27 august 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu