Acest desert atat de fin il am de la o doamna pe nume Isabela. Este un desert care se face la fel ca si crema de zahar ars, doar ca se face numai cu aroma de vanilie.
Ingrediente: 8 oua, 8 linguri zahar, 1 litru lapte, esenta de vanilie, 2 pliculete zahar vanilinat, iar separat aproximativ 150 gr de zahar pt ars. Se mixeaza spuma ouale cu zaharul, si zaharul vanilinat, iar la final se adauga laptele treptat cu esenta de vanilie. In cratita in care se face crema de vanilie in ea se caramelizeaza zaharul pana devine auriu, iar cu el se tapeteaza peretii cratitei sau tavii in care se face acest desert. Peste zaharul caramelizat se toarna laptele batut bine cu ouale, esenta si zaharul. Cratita/tava se pune intr-o alta cratita umpluta pana la jumatate cu apa fierbinte (adica la bain-marie) si se introduce la cuptorul preincalzit cca 30-40 min. Dupa ce compozitia s-a inchegat, se lasa asa pana se raceste complet, apoi se rastoarna pe un platou si se serveste. Pofta mare!
joi, 14 iulie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
arata super,eu adaug si smantana,oricum e buna vara din frigider
Ce fel de smantana adaugi? naturala sau frisca lichida? Intr-adevar este un desert foarte bun, fin si racoritor cand e rece. Spor in toate si pupici. multumesc pt. vizita.
smantana proaspata,nu folosesc niciodata frisca din comert,asta fiind usor de facut il fac des,vino sa vezi crema mea de zahar
Ce delicatesuri faci; am notat si reteta ta de crema de zahar ars. Felicitari si mult spor. Multumesc pt. raspuns. pupici!
Trimiteți un comentariu