duminică, 1 mai 2011
Parfum trandafiriu
Este o prajitura rapida si gustoasa. Blat simplu de pandispan si crema diplomat cu piure de fructe de padure. Crema se face simplu: intr-o craticioara de tuci sau la bain-marie se pun 4 oua intregi si 16 linguri zahar, se amesteca cu telul si se adauga treptat 500 ml lapte. Toata aceasta compozitie se pune pe foc amestecand mereu pana se ingroasa, devine ca o ciulama. In aceasta crema(care va fi la temperatura camerei) se adauga 20 gr gelatina tinuta la hidratat si topita pe foc cu grija, sa nu ajunga in punctul de fierbere. Separat intr-o alta craticioara am adaugat 300 gr de fructe de padure congelate si 3 linguri de zahar, am amestecat din cand in cand si cand am observat ca fructele au lasat un pic de zeama am adaugat un plic de pudding de capsuni dizolvat cu putin lapte, ca la ness. Am mai amestecat un pic pe foc pana s-a ingrosat, se lasa la rece. Separat se bate bat 500 ml frisca.
In crema de diplomat rece(cea cu oua+lapte+zahar si gelatina) am adaugat jumatate din piureul de fructe, apoi toata frisca batuta bine si am amestecat cu telul bine, iar la sfarsit am adaugat cealalta jumatate de piure de fructe si am amestecat usor cu o lingura de lemn, dar nu foarte bine, sa ramana in degradee.
Ansamblare: blat, crema, blat crema, iar deasupra am pus tort-gelee rosu(se face conform instructiunilor de pe plic) si putin colorant alimentar albastru pt a-mi rezulta o culoare frumoasa mov.Am ornat prajiturelele cu frisca. Pofta mare!
OBS: In crema de diplomat puteti adauga si putin iaurt pt un gust mai acrisor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Arata foarte bine !
Multumesc si ma bucur ca iti plac prajituricile, pt ca sunt si gustoase! Pupici!
Trimiteți un comentariu