reteta o voi posta un pic mai tarziu. Pupici
reteta: tortul este acoperit cu pasta de zahar postata de Adriana pe culinar AICI. Ornamentele sunt din pasta de zahar, utilizand coloranti alimentar rosu si negru pictate cu pensula.
- Creme: ciocolata ganaj: am topit la microunde 500 gr ciocolata menaj, iar intr-un ibric am pus la incalzit 450 gr frisca lichida, am omogenizat ciocolata topita cu frisca, am mai adaugat lichior de ciocolata, esenta rom si o lingurita de cafea macinata, dupa ce am omogenizat toate ingredientele am lasat la frigider pana a doua zi, se poate lasa si 4/6 ore, trebuie sa fie compozitia rece si usor intarita. Dupa ce a stat frumos la rece, am mixat-o pana si-a deschis culoarea si si-a dublat volumul.
- crema de zmeura: 400 gr zmeura congelata pusa pe foc cu 3 linguri zahar pana se leaga un pic, apoi printr-un tifon sau strecuratoare se stoarce bine zmeura sa iasa zeama pt a ramane samburii. In zeama se adauga 300 gr iaurt de zmeura si 200 gr iaurt fructe de padure omogenizand bine, apoi se adauga 20 gr gelatina hidratata si topita pe foc, se amesteca iar totul bine, iar la sfarsit 450/500 gr frisca batuta bine.
- blatul de cacao, ca in reteta de rulada in contrast AICI(eu facand compozitie din 16 oua)
Pupici!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu